Hallo, ik ben Veronique

Vrienden zullen mij niet tegenspreken als ik zeg dat ik optimistisch en eigenlijk altijd wel vrolijk ben. Ik lach veel en wanneer ik lach, is dat meestal ook redelijk luid. Ik ben het creatieve brein achter Lief. en dat mag je ook best letterlijk nemen, want ik ben, om het met een cliché te zeggen, een creatieve duizendpoot.


Mijn tien jaar jongere zelf stopte die creativiteit in koken, dus ben ik gediplomeerd kok (en kelner). #coxydien4life Tijdens een van mijn buitenlandse stages voor de hotelschool ontdekte ik mijn liefde voor taal. Ik kan je vertellen dat mijn vader een kleine hartverzakking kreeg toen ik na die dure hotelschool en met diploma op zak thuis vertelde dat ik voor vertaler wilde gaan studeren aan de hogeschool en later de UA.


Vertalen is ook creatief kunnen zijn met taal, zeker de tak waarin ik na mijn studies ben gaan freelancen: mediatoegankelijkheid en vertalen voor dubbing. (Als je wilt weten wat dat allemaal inhoudt, moet je maar eens gaan kijken op www.d-mas.be. :))

Ook voor deze opleiding moest ik stage lopen. Deze keer niet in het warme Spanje, maar in het verre China.

Lang verhaal kort: Daar leerde ik de beginselen van de Chinese schilderkunst met waterverf en poef, ik had weer een nieuwe creatieve uitlaatklep. Ondertussen is die stage al meer dan 6 jaar geleden, maar ik ben nooit gestopt met schilderen.


Eerst belandden de schilderijen die ik maakte in mijn eigen huis en daarna ook bij vrienden en familie. Toen ik zwanger werd, was de keuze ook snel gemaakt: ik zou het geboortekaartje zelf ontwerpen. En zo ging de bal aan het rollen. Ik merkte dat ik energie kreeg van het vormgeven van zo'n uniek kaartje, en dus ging ik zonder aarzelen in op de vraag van anderen om hetzelfde voor hen te doen.


Tijdens de beruchte lockdown zag ik een manier om dat schilderen te combineren met iets waar ik na een paar jaar in mediatoegankelijkheid echt helemaal in geloof, honderd procent achtersta en iets aan wil bijdragen. Die combinatie werd het maken van wenskaarten en ander drukwerk voor de ‘vergeten’ groepen die soms veel groter zijn dan je denkt. En je kunt het zo gek niet bedenken: Een geboortekaartje met braille? Waarom niet? Iemand feliciteren met zijn nieuwe rolstoel of een hart onder de riem steken bij het starten van een chemokuur, daar horen ook mooie kaartjes bij die je niet zomaar in de supermarkt vindt.


Bij dit alles blijf ik altijd trouw aan enkele basiswaarden: inclusiviteit en toegankelijkheid. Iedereen moet de kans krijgen om de speciale momenten in het leven in de verf te zetten met prachtig vormgegeven drukwerk.


Maar goed, ik dwaal af. (Dat is nog een trekje van mij: als ik iets vertel, is dat zelden een mooi, rechtlijnig verhaal. Sorry.)


Singles die op zoek zijn en wiens hart ondertussen al sneller is gaan kloppen, moet ik wel teleurstellen. In 2018 trouwde ik met de liefde van mijn leven en kritische recensent van mijn creaties. Samen hebben we sinds oktober 2019 een zoon die, in tegenstelling tot ik, toch minder fan is van slapen ’s nachts. Het is dus niet heel ongewoon dat ik in het midden van de nacht een berichtje like of antwoord op een e-mail.


Voilà, dit is Veronique in een kleine 600 woorden. Als je tot hier bent geraakt: proficiat! Je hebt duidelijk doorzettingsvermogen of je bent een trouwe fan of je bent mijn mama.


Neem een kijkje op mijn website en kies uit enkele handgeschilderde ontwerpen die ik zelf al heb vormgegeven of stuur een mailtje om te kijken wat ik voor jouw uniek moment kan betekenen.


Veel liefs,
Veronique
Vero denkt mee bij elke stap. Ze adviseert, brainstormt,... zodat het echt iets van jou wordt, en het resultaat was dan ook beter dan we hadden kunnen denken!

 

 

Judith E.

Volg mij op Instagram

Volg mij op instagram en doe inspiratie op voor jouw uniek drukwerk of blijf op de hoogte

van nieuwe wenskaartjes in de shop!